Kotor - Stari grad - Apartmani i smještaj

Опис

Kotor – Stari grad, dio UNESCO liste

 

Kotor je najveći grad Bokokotorskog zaliva koji svojom ljepotom plijeni mnogobrojne posjetioce i turiste sa raznih strana svijeta. Pored motorizovanih turista, većina posjetilaca ovdje stiže velikim putničkim brodovima, takozavnim kruzing – turama koje se zadržavaj po nekoliko sati. No da bi se obišle i vidjele sve  znamenitosti Starog grada i njegovog Pomorskog muzeja potrebno je mnogo više vremena, pa i dana. Oko 60 % ukupne kulturne baštine Crne Gore nalazi se baš u Boki i Kotoru. Oni svjedoče o izuzetno burnoj istoriji Kotora, grada koji je prema predanju postojao još u 12 vijeku prije nove ere pod imenom Katareo koje je kasnije više put mijenjao. U sedmom vijeku nove ere postao je glavni grad Boke. Sem izuzetnih graditelja, u njemu su kroz istoriju bili čuveni pomorci, te brodograditelji, diplomate, štampari, pjesnici, slikari, trgovci i zanatlije.

Stari grad ima tri ulaza, a glavni je na Vratima od mora. Ljepotom plijene mnogobrojne palate obnovljene u baroknom stilu nakon velikog zemlotresa koji je Kotor razorio 1667. godine  . U jednoj od njih danas je smješten Pomorski muzej sa izuzetno vrijednom zbirkom eksponata. Dominantna je katedrala svetog Tripuna podignuta u dvanaestom vijeku, a tu je i najveći od nekoliko trgova – Trg od oružja. Na njemu  se već dvanaest vjekova postrojava Bokeljska  mornarica koja svojom posebnom nošnjom, pjesmom i folklorom na najljepši način čuva  bogatu tradiciju drevnog kotorskog grada.

Prava bi šteta za turiste bila da ne vide i obiđu i jedinstvene bedeme Starog grada, duge četiri i po kilometra, široke do 15 metara i visoke do 20 metara, sa kojih se  pruža fantastičan pogled na cijeli Zaliv.

Zbog svoje bogate  baštine Kotor je upisan u  UNESKO- ov registar svjetskog kulturnog nasljeđa.

Kotor jeste izuzetan turistički i primorski grad koji skoro da nema boljih plaža, osim betonske i kamene rive ispred rijetkih hotela. Vjerovatno zbog toga u njega rjeđe stiži oni posjetioci koji isključivo žele da uživaju u moru, suncu i vrelom pijesku. No i pored toga, česti su restorani, kafići i drugi ugostiteljski objekti u kojima se  gostima nude kvalitetna domaća hrana, riba i vino.

Kotor je i grad bogat kulturnim i karnevalskim događajima koji se odvijaju ne samo preko Bokeških večeri već i brojnih balova pod maskama u ljetnjem i zimskom periodu.

Stari grad Kotor - Crna Gora
Fotografije
 • Stari grad Kotor - Crna Gora
  Stari grad Kotor - Crna Gora
 • Kotorske zidine - Crna Gora
  Kotorske zidine - Crna Gora
 • Pogled sa kotorske tvrđave - Kotor, Crna Gora
  Pogled sa kotorske tvrđave - Kotor, Crna Gora
 • Kotorski bedemi - Crna Gora
  Kotorski bedemi - Crna Gora
Mapa

42.424662, 18.771234

Najbolja ponuda apartmana, soba i smještaja Kotor - Stari grad

Kotor - Stari grad - Preporučeni apartmani, sobe i smještaj

Pronadjeno : 1
Cijena od
90€

House/Кућа 561 se nalazi u centru Kotora, u srcu prelijepog Bokokotorskog zaliva. Stari grad je udaljen samo nekoliko koraka od potpuno novih apartmana unutar stogodišnje kuće.

Go To