Igalo - Apartmani i smještaj

Опис

Igalo – poznato banjsko lječilište

 

Igalo koje sa Herceg Novim dans čini cjelinu, ima preko tri i po hiljade stanovnika. Poznato je kao turističko mjesto sa čuvenim Centrom zdravstvenog turizma Crne Gore. Na Blatnoj plaži ima vrlo ljekoviti radioaktivni mulj i mineralnu vodu. Talozi plastičnog blata nalaze se duž obale, a prethodno zagrijano u određenim prostorijama, koristi se u tretmanu hroničnih reumatskih oboljenja zglobova  i mišića, te kod neuralgija i bolesti ženskih organa. Institut Igalo je poznata zdravstevena ustanova za banjsko liječenje u kojoj se primjenjuje moderna fizikalna i preventivna rehabilitacija, talasoterapija i jedan jeod važnih međunarodnih centara za rehabilitaciju djece, odraslih i starih lica.  

Hotelsko naselje Instituta u Igalu raspolaže sa 800 ležajeva u jedenokrevetnim i dvokrevetnim sobama. Centar ima preko 50 ljekara raznih specijalnosti, 180 fizioterapeuta i još oko 90 zaposlenih druge medicinske struke. Liječenje se obavlja hidroterapijom,  talaso, elektro i balneo terapijom uz razne masaže i druge vježbe.

Centar ima i specijalni program – dodirivanje i pritiskanje vrhovima prstiju, tapkanje, stiskanje, uvrtanje, rastezanje i druge blage fizičke manipulacije određenim dijelovima tijela. Dodatne tehnike su– moksibustija, elektropunktura, refleksna masaža stopala i druge.

U Igalu se nalazi i crkva Svetog Preobraženja Gospodnjeg iz druge polovine XVII vijeka. Od njega počinje i poznato šetalište Pet Danica, dugo oko 7 km,  koje povezuje najpoznatije hercegnovske plaže.

Igalo - Crna Gora
Fotografije
  • Igalo - Crna Gora
    Igalo - Crna Gora
Mapa

42.459461481175, 18.512176126242

Najbolja ponuda apartmana, soba i smještaja Igalo

Igalo - Preporučeni apartmani, sobe i smještaj

Pronadjeno : 1
Cijena od
NA UPIT
LOKACIJA

Apartmani i sobe " VEGA ", okruzeni prelijepom mediteranskom bastom i privatnom terasom, nalaze se u najljepsem i najmirnijem dijelu Igala, na udaljenosti od 200 metara od mora. 

Go To