Žabljak - Apartmani i smještaj

Опис

Žabljak - Durmitor i lednička jezera

 

Najveći dio Durmitorskog područja ima prosječnu godišnju temeperaturu od 2 do 8 stepeni. Godišnje je 120 dana pod snijegom, većim od 15 centimetara, a skijaški tereni, koji su na većoj nadmorskoj visini, imaju sniježni pokrivač pogodan za skijanje 150 dana u godini.

Klima ima odlike, od župske u kanjonima rijeka, preko subplaninske na visinama do 1200 metara, do tipične alpske. Zime su duge i hladne, ljeta relativno kratka i svježa, a zanimljivo je da su jeseni toplije od proljeća.

Žabljačkom opštinom gospodari jedna od najljepših planina u Evropi – Durmitor. Masiv Durmitora pruža idealne uslove za planinarenje. Na realtivno malom prostoru, moćnim tektonskim djelovanjem, stvoren je planinski svijet fantastičnih oblika. Predjeli Durmitora proglašeni su nacionalnim parkom 1952. godine. Smješten na sjeverozapadu Crne Gore, park obuhvata osnovni masiv Durmitora sa kanjonima Tare, Drage i Sušice i gornji dio kanjonske doline Komarnice. Zauzima površinu od 39.000 ha. Ljepoti durmitorskog masiva posebnu draž daju 18 ledničkih jezera, nazvanih "gorske oči", na visinama iznad 1.500m. Najveće i najljepše je Crno jezero, nadomak grada.

Među najljepšim ukrasima u Crnoj Gori su i bistre, silovite rijeke koje su ovom području podarile velelepne kanjonške doline. Posebno impresionira rijeka Tara, kako ljepotom i pokretom svojih voda, tako i dubinom i pejzažom kanjona, čineći ga jednim od najljepših na svijetu.

Aktivni turizam nudi široku lepezu aktivnosti, pomenućemo neke: biciklizam,pješačenje, veslanje, kajakaštvo, splavarenje, rafting, kampovanje a u zimskim mjesescima skijanje i snowboarding.

Crno jezero i Durmitor - Crna Gora
Fotografije
  • Crno jezero i Durmitor - Crna Gora
    Crno jezero i Durmitor - Crna Gora
  • Žabljak i Durmitor - Crna Gora
    Žabljak i Durmitor - Crna Gora
Mapa

43.1555152, 19.1226018

Najbolja ponuda apartmana, soba i smještaja Žabljak

Žabljak - Preporučeni apartmani, sobe i smještaj