Perast - Apartmani i smještaj

Опис

Perast – najstarje naselje Boke i eko zona

 

Perast se smatra najstarijim naseljem u Boki Kotorskoj sa ostacima iz neolita, starim do tri i po hiljade godina prije Hrista. Turistima su zanimljivi mnogi arheološki eksponati koji svjedoče o burnoj istoriji gradića koji je svoj puni procvat doživio u XVII i XVIII vijeku kada je imao veoma razvijeno pomorstvo i zanatsvo. Perast tada ima i prvu školu za pomorce, a pohađa je i veća grupa ruskih pomoraca.

Turisti ovdje mogu da se upoznaju sa zanimljivim građevinama.Tu je čak 14 crkava i crkvica iz različitih perioda, te dvadesetak palata čuvenih pomorskih porodica, nijemo svjedočanstvo nekadašnjeg Perasta, nejgove slave i bogatstva.

Perast predstavlja cjelinu s morem i dva obližnaja ostrva. Prirorodno ostrvo Sveti Đorđe dobilo je ima po crkvi i samostanu. Na njemu su ilirski grobovi, rimski natpisi i spomenici. Ostrvo Gospa od škrpjela nastalo je odlaganjem starih brodova i donošenjem kamenja i drugog  materijala sa obale. Vremenom se taj prostor širio i na njemu je podignuta zanimljiva   arhitektonska građevina– crkvica sa kapelom iz XVII vijeka čiju je unutrašnjost ukrasio slavni slikar Perasta Tripo Kokolj.

Muzej crkve Sveti Nikola ima bogatu zbirku relikvija, srebrnih i drvenih krstova, ikona, baroknih slika i starih knjiga. Zanimljivo je vidjeti i barokni oltar s mermernim anđelima. Gospa od Škrpjela je sa vrijednim reljefima, zbirkom ručnih radova, starog oružja i oruđa.

Turisti u maju mogu da učestvuju u ceremonijalu kićenju mladog bresta i gađanja kokota, a u julu na regati i drugim manifestacijama.

Tokom ljetnjeg perioda, glavna gradska ulica je zatvorena za saobraćaj motornih vozila. Prevoz se vrši vozilima na struju.

Odličan smještaj možete pronaći u privatnim kućama ali i uređenim hotelima koji predstavljaju pravi spoj modernog i tradicionalnog. Restorani koji se nalaze na šetalištu potvrdiće vam tradicionalno peraško gostoprimsvo.

Perast - Crna Gora
Fotografije
  • Perast - Crna Gora
    Perast - Crna Gora
Mapa

42.487524659347, 18.702227398753

Najbolja ponuda apartmana, soba i smještaja Perast

Perast - Preporučeni apartmani, sobe i smještaj

Pronadjeno : 1
Cijena od
NA UPIT
LOKACIJA

Smještajne jedinice su savremeno opremljene, komforne i prilagođenejedinstvenoj arhitekturi Perasta.

Go To