Sutomore - Apartmani i smještaj

Опис

Sutomore – poznato ljetovalište

 

Sutomore je najpoznatije ljetovalište Barske rivjere, udaljeno od Bara sedam, a od Podgorice četrdesetak kilometara. Dobro je povezano sa drugim mjestima na crnogorskoj obali, željeznicom i magistralom sa zaleđem, dok je Aerodrom u Golubovcima udaljen tridesetak kilometara. U sezoni iz Bara postoje svakodnevne feribot linije prema italijanskoj obali – za Bari i Ankonu.

Sutomore ima oko 2000 stalnih žitelja. U  ljetnjem periodu kada se koriste i mnoge  kuće za odmor, kao i bogata ponuda privatnog i hotelskog smještaja, ima ih desetak puta više, a sa turistima u julu i avgustu dostigne i do 50.000 korisnika velike sutomorske i drugih obližnjih plaža.

Pored poznatih starih hotela „Zlatna obala“, „Korali“, „Sozina“ i „Nikšić“ na sutomorskoj obali je veliki broj novih manjih hotela, vila sa apartmanima i komfornim sobama za odmor. Mnogobrojni restorani, ugostiteljski objekti i kafići stjecište su turista i mladih koje zabavljaju popularne muzičke zvijezde. Kulturno-zabavna manifestacija Dani Zagrađa tradicionalno okuplja veliki broj kulturnih poslenika i turista.

Pješčana i šljunkovita Sutomorska plaža duga je preko dva kilometra, ali za njenom ljepotom ne zaostaju ni plaže na Maljeviku, te dvije nudističke plaže u borovoj šumi na Ratcu, zatim Crvena plaža i niz drugih prema Baru. Sa prosječnom temperaturom vazduha i vode koja se u ljetnjem periodeu kreće od 22 stepena celzijusa pa do 28 stepeni svakoga ljeta okupljaju brojne turiste iz raznih krajeva svijeta.

Nedaleko od Sutomora je i staro utvrđenje iz turskih vremena Haj – Nehaj sa koga se pruža prelijep pogled na sutomorski zaliv i okolna naselja.

Sutomore - Crna Gora
Fotografije
  • Sutomore - Crna Gora
    Sutomore - Crna Gora
Mapa

42.140078207087, 19.051793664694

Najbolja ponuda apartmana, soba i smještaja Sutomore

Sutomore - Preporučeni apartmani, sobe i smještaj

Pronadjeno : 1
Cijena od
NA UPIT
LOKACIJA

U ponudi su apartmani sledećih struktura:
4/2
1/2+1
1/3
1/3+1

Go To