Herceg Novi - Apartmani i smještaj

Опис

Herceg Novi  - Grad skalina i zelenila

 

Herceg Novi je grad  turizma u kome značajnu ulogu igra zdravstveni turizam čiji objekti se nalaze u Igalu i Meljinama. Magistralnim putem je povezan sa svim mjestima  na crnogorskoj obali do Ulcinja, te prema Cetinju, Podgorici i Nikšiću. U njegovoj neposrednoj blizini su dva međunarodna aerodroma – tivatski na 20 km i  dubrovački  na 28 km.

Herceg Novi ima dva trga – Bela vista (Lijep pogled)  u Starom gradu do koga se dolazi preko glavnog Trga Nikole Đurkovića koji se nekad zvao Trg soli jer se na njemu prodavala kuhinjska so. Starogradski trg je pravi arhitektonski dragulj. U njemu se nalaze: crkva u vizantiskom stilu, Gradski arhiv, Biblioteka, likovna galerija, kafeterija…Tamo je crkva Sv. Arhanđela Mihaila jedinstvena po ikonostasu od kamena. Na Kanli kuli se održavaju Festivali muzičkog i filmskog stvaralaštva, a Herceg Novi je svake godine domaćin Praznika mimoze, Sunčanih skala, kao i mnogih likovnih izložbi, pozorišnih i književnih programa.

Herceg Novi je obrastao u bujnom zelenilu i suptropskom rastinju koje su mu prenijeli pomorci iz raznih krajeva svijeta. Danas je to grad mimoza, palmi, oleandara, kaktusa, agave, magnolije i eukaliptusa, primorskog bora i drugog ukrasnog rastinja i cvijeća. Njegove tijesne ulice povezuju brojne stepenice koje se strmo spuštaju prema moru i plažama.  Nobelovac Ivo Andrić je Novi nazvao “gradom vječnog zelenila, sunca i skalinada.”

Herceg Novi ima izvanredan pogled na otvoreno more i poluostrva Lušticu i Prevlaku između kojih često plove brojne jahte, jedrilice i ribarski brodići, ali i veliki putnički brodovi – kruzeri koji privlači pažnju turista i gostiju. Pored obale je pet kilometara dugo šetalište od Igala do Meljina. I dok je Kotor za mnoge najljepši crnogorski grad sa svojim baroknim palačama i tvrđavom, za druge je to Herceg Novi prepun sunca, sa svojim vilama i raskošnim zelenilom.

Herceg Novi - Crna Gora
Fotografije
  • Herceg Novi - Crna Gora
    Herceg Novi - Crna Gora
Mapa

42.452558999208, 18.533633798361

Najbolja ponuda apartmana, soba i smještaja Herceg Novi

Herceg Novi - Preporučeni apartmani, sobe i smještaj

Pronadjeno : 9
Cijena od
60€
LOKACIJA

SWISS HOTEL MNE je mali,novoizgrađeni hotel na Savini, na jednoj od najljepših lokacija u Herceg Novom, čemu doprinosti tipično mediteransko okruženje i direktan pogled na ulaz u Bokokotorski zaliv

Go To
Cijena od
NA UPIT
LOKACIJA

Kuća raspolaže sa više samostalnih smeštajnih jedinica za ugodan boravak
i odmor gostiju. Apartmani i sobe sa zasebnim kupatilima i terasama nalaze se u najlepšem turističkom

Go To
Cijena od
NA UPIT
LOKACIJA

Apartmani 1/4+3 i 1/3+1
Apartmani su smešteni u srcu Herceg Novog na Karači u samom centru Starog gradskog jezgra.

Go To
Cijena od
NA UPIT
LOKACIJA

Hotel "Vila Aleksandar" se nalazi u Herceg Novom, gradu punom cvijeća i zelenila, raznovrsnog mediteranskog rastinja, mimoza, u kome cvijetaju narandže i limunovi.

Go To
Cijena od
70€
LOKACIJA

Na samom ulazu u jedan od najlepših zaliva na Jadranu, Boku Kotorsku i ispod najviše planine dinarskog masiva Orjena, smestio se Herceg Novi kao centar Hercegnovske rivijere.

Go To
Cijena od
8€
LOKACIJA

Smještaj se sastoji iz soba i apartmana, lijepo namješten, u središnjem dijelu grada, na Toploj, blizu je Igalo kao i stari grad.Udaljeni smo 400m od autobuske stanice ka Igalu, tako da nas gosti m

Go To
Cijena od
NA UPIT
LOKACIJA

U ponudi su 4 studio apartmana ekskluzivno uređena i izuzetno komforna.Svaki apartman ima zasebnu terasu sa prelijepim pogledom na topljanski zaliv.Klimatizovani su i redovno se čiste.

Go To
Cijena od
NA UPIT
LOKACIJA

Luksuzno opremljeni apartmani nude gostima toliko stvari na raspolaganje

Sa svoje jugoistočne strane, Apartmani Laban nude pogled na ulaz u Bokokotorski zaliv i more.

Go To
Cijena od
40€
LOKACIJA

Herceg Novi Apartmani: 1/4+1 , 1/3 , 2/2
Njivice Apartman: 1/4+2

Go To