Čanj - Apartmani i smještaj

Опис

Čanj sa bisernom obalom i Kraljičinom plažom

 

Čanj je još jedno poznato ljetovališete na dijelu barske obale, koje se nalazi nedaleko od Sutomora, a oko kilometar i po od magistralne saobraćajnice Bar - Budva.

Šesdesetih godina prošloga vijeka u njemu su prve hotele za odmor svojih radnika podigla preduzeća iz Srbije i drugih krajeva objedinjena oko „Rekreatursa“ iz Beograda.  Bilo je to jedno od najljepših i najeftinijih radničkih odmarališta na Jadranu. Danas se u njemu gradi sve više privartnih hotela i vila, kaoi luksuznih kuća koji pružaju kvalitetnije turističke usluge brojnim gostima.  Oni imaju svoje restorane, barove, a u naselju ima i veći broj drugih ugostiteljskih objekata sa raznovrsnim zabavnim programom i muzikom za djecu, omladinu i druge posjetioce.

Čanj ima prelijepu šljunkovitu plažu, dugu 1.200 metara koju su gosti s pravom nazvali Biserna obala. Nedaleko je i jedna od najljepših jadranskih plaža - Kraljičina, do koje se stiže brodićem, a na kojoj se u svoje vrijeme kupala crnogorska kraljica Milena. Planirana je izgradnja hotela visoke kategorije na toj plaži sa tirkizno plavim morem. Između Kraljičine i Bijele plaže je i atraktivna Plava špilja.

U čanjskoj uvali smješteno je i više sportskih terena pogodnih za rekreaciju i održavanje radničkih igara. Ljubitelji ronjenja mogu da uživaju u bogatom podvodnom svijetu. Blaga mediteranska klima, vazdušna strujanja, topli pijesak i more pogoduju liječenju bronhijalnih i reumatskih obaljenja.

Čanj plaža
Fotografije
  • Čanj plaža
    Čanj plaža
Mapa

42.161522612841, 19.000638574362

Najbolja ponuda apartmana, soba i smještaja Čanj

Čanj - Preporučeni apartmani, sobe i smještaj

Pronadjeno : 1
Cijena od
NA UPIT
LOKACIJA

Čanj je malo ribarsko mjesto koje se nalazi na 13 km od Bara, 5km od Petrovca. Posjeduje veliku pješčanu plažu, a u neposrednoj blizini se nalazi i čuvena Kraljičina plaža .

Go To