Tivat - Apartmani i smještaj

Опис

Tivat i Donja Lastva

 

Tivat je smješten u centralnom dijelu Bokokotorskog zaliva i jedini je grad na Crnogorskom primorju sa aerodromom koji omagućava lak i jednostavan dolazak turista i sa dalekih zapadnoevropskih, azijskih i drugih destinacija. Tivat ima veoma blagu, mediteransku klimu -  preko  250 sunčanih dana tokom godine sa srednjom temperaturom od 15 stepeni.

Razvoj turizma u Tivtu počeo je šesdesetih godina prošlog vijeka kada je izgređen veći broj hotela, turističkih naselja i kampova od kojihje dio i danas u funkciji.

Tivat je okružen većim brojem lijepih plaža. Najveća i najznačajnija je plaža Plavi horizonti sa sitnim pijeskom koji povoljno utiče na oporavak od reumatskih oboljenja. Tu su i plaža Pržno, Gradska i Belane, te Kamelija, Palma, Kalardovo i druge.

Tivat ima najopremljeniju i najbolje uređenu  Marinu na južnom dijelu Jadrana u kojoj sve češće stižu bogati turisti sa skupocjenim jahtama i brodovima. Oko Marine Porto Montenegro izgrađeno je ili će to uskoro biti veće turističko naselje sa skupocjenim apartmanima, hotelima i servisima za pružanje usluga vlasnicima jahti, što sve gradu daje velike mogućnosti za razvoj nautičkog turizma koji donosi stabilne i značajne prihode.

Tokom cijele godine Tivat je u zelenilu maslina, palmi, kiparisa, agruma i drugog mediteranskog rastinja. Grad obiluje raznim cvijećem, stablima mimoze i atraktivnih kamelija. Tivatski park je najljepši u Zalivu a razno drveće i zelenilo pomorci su donosili sa svojih dalekih putovanja i plovidbi. Dva stabla eukarija, po nekima su jedina na Balkanu.

Naselje Donju Lastvu, u tivatskoj opštini, karakterišu skladne starije građevine,  mada taj ambijent sve više narušavuju moderni objekti za stanovanje i odmor. U samom jezgru varošice nalaze se stare kamene kuće pored mora sa divnim šetalištem i drvoredom palmi, balkonima, cvijećnjacima, sa svojim pristaništem i pontom. Prostorom dominira zvonik župske crkve. Jezgro varošice je sačuvalo raniji izgled što daje poseban šarm ovom bokokotorskom naselju.
U Donjoj Lastvi porodica Bolici sagradila je sredinom XVI vijeka kapelicu svetog Roka koja je kasnije prešla u vlasništvo porodice Buća. Početkom prošlog vijeka na njenim temeljima mještani su sagradili veoma lijpu crkvicu Svetog Roka u kojoj se nalazi interesantna ikona, rad poznatog grčkog ikonopisca, posvećena sv.Tripunu.

Lastva danas ima veći broj lijepo uređenih vila i kuća koje vlasnici izdaju turistima za odmor.

Gornja Lastva je zanimljivo mediteransko selo, na 300 metara nadmorske visine podignto na padinama Vrmca sa karakterističnim pogledom na Tivatski zaliv, Lušticu i more. Od magistralnog puta udaljeno je tri kilometra. Župska crkav Sv. Marije izgrađena je u XIV vijeku i u njoj se čuvaju brojne i vrijedne umjetnine.

Tivat i Donja Lastva - Crna Gora
Fotografije
  • Tivat i Donja Lastva - Crna Gora
    Tivat i Donja Lastva - Crna Gora
  • Marina Porto Montenegro Tivat - Crna Gora
    Marina Porto Montenegro Tivat - Crna Gora
Mapa

42.433480208265, 18.699437901378

Najbolja ponuda apartmana, soba i smještaja Tivat

Tivat - Preporučeni apartmani, sobe i smještaj

Pronadjeno : 3
Cijena od
NA UPIT
LOKACIJA

Apartmani Vukic se nalaze u Tivtu-DONJA LASTVA, udaljeni su 100m od plaže.

Go To
Cijena od
20€
LOKACIJA

Posjedujemo 12 luksuznih apartmana:

* 5 Studio apartman sa 2 ležaja

Go To
Cijena od
NA UPIT
LOKACIJA

Na najljepšem dijelu Tivatske rivijere, Šetalište Seljanovo, nalaze se apartmani Rozer, od obale(plaže)
udaljeni svega 20m, a od luksuzne marine Porto Montenegro 300m.

Go To