Kolašin - Apartmani i smještaj

Опис

Kolašin i padine Bjelasice

 

Kolašin je turističko mjesto u kojem je moguće boraviti u svako doba godine, posebno zimi i ljeti. Mnogi ovaj grad smatraju vazdušnom banjom imajući pri tom u vidu izvanredne i veoma povoljne klimatske uslove.

Području Kolašina izuzetnu vrijednost daju planine koje ga okružuju. Sve te planine su ispresjecane planinarskim transverzalama kojima ljeti kreću planinari i izletnici, odlazeći u posjetu pojedinim predjelima. Zimi su planine pod sniježnim pokrivačem od 70 do 120 dana što pruža izuzetne prilike zasve vrste zimskih sportova i ovaj grad polako postaje pravi zimski centar sa svim sadržajima.

Najznačajnija lokalna atrakcija je Nacionalni park Biogradska gora koji se nalazi između planinskih vrhova Bjelasice i zauzima površinu od 4.000 ha, od čega je pod šumom oko 2.600 ha, a ostatak čine planinski pašnjaci i livade. Biogradska gora predstavlja jednu od tri poslednje prašume u Evropi. U središtu Nacionalnog parka nalazi se Biogradsko Jezero koje je pravi biser planine Bjelasice, a pripada glupi ledničkih jezera koji se u narodu još i zovu "gorske oči". Posebno mjesto među prirodnim ljepotama zauzimaju i pejzaži kanjona, planinskih ljepotica rijeka Tare, Morače i Mrtvice.

Na području Kolašina postoji dosta značajnih kulturno - istorijskih spomenika iz starije prošlosti, koji su odavno našli značajno mjesto u istoriji i našoj kulturnoj baštini. Najznačajniji od tih spomenika je svakako Manastir Morača koji se nalazi na desnoj obali istoimene rijeke. Sazidan je 1252. godine. Podigao ga je Stevan, sin Vukanov a unuk Stevana Nemanje.

Kolašin - Crna Gora
Fotografije
  • Kolašin - Crna Gora
    Kolašin - Crna Gora
Mapa

42.8204751, 19.5240814

Najbolja ponuda apartmana, soba i smještaja Kolašin

Kolašin - Preporučeni apartmani, sobe i smještaj

Pronadjeno : 1
Cijena od
NA UPIT
LOKACIJA

Privatni smještaj "RADOVIĆ" nalazi se u Kolašinu u Ulici mojkovačkoj, u neposrednoj blizini hotela "Bianca".

Go To