Ivanova Korita - Apartmani i smještaj

Опис

Ivanova korita i Lovćen

 

Poznato ljetovalište i sportsko rekreativni centar u cetinjskoj opštini, Ivanova korita, nosi ime po Ivanu Crnojeviću. Od Cetinja je udaljeno 14 kilometara i u njemu su hoteli, apartmani  i odmarališta, savremeno opremljeni i uređeni, pogodni za odmor i rekreaciju u ljetnjem i zimskom periodu. Tu je i palaca – ljetnjikovac kralja Nikole na kome je obavljena nužna rekonstrukcija. Postoji i uređeni prostor za organizovanje pik-nika, poligon za male sportove  i zabavni park za djecu, te avantusristički park, biciklističke staze i drugi sadržaji.

Na vrhu Lovćena se nalazi i Mauzolej najvećeg crnogorskog pjesnika, filozofa i vladara Petra II Petrovića Njegoša. Kulturno-istorijski spomen Centar za posjetioce Nacionalnog parka ima i službu vodiča, te karte sa obilježenim pješačkim stazama i drugim potrebnim informacijama za obilazak parka koji obuhvata više od šest hektara. Odlikuje ga bogat životinjski i biljni svijet sa preko 1300 biljnih vrsta od kojih su mnoge endemične.

Turistički centar Ivanova  korita, okružen stoljetnjom bukovom i borovom šumom u Nacionalanom parku Lovćen, idealno je mjesto za razvoj  izletničkog i zdravstvenog turizma, organizovano planinarenje i školu mladih ekologa.

Na Ivanovim koritima se priređuju aprilski i septembarski susreti gorana, a 13. Jula, za Dan državnosti  se održava međunarodna brdska brzinska auto trka.

Ivanova Korita i Lovćen - Crna Gora
Fotografije
  • Ivanova Korita i Lovćen - Crna Gora
    Ivanova Korita i Lovćen - Crna Gora
  • Lovćen - Guvno - Crna Gora
    Lovćen - Guvno - Crna Gora
Mapa

42.380876588271, 18.832427691668

Najbolja ponuda apartmana, soba i smještaja Ivanova Korita

Ivanova Korita - Preporučeni apartmani, sobe i smještaj

Pronadjeno : 1
Cijena od
50€
LOKACIJA

Planinska kuća u kojoj se može smjestiti do 8 osoba nalazi se u Nacionalnom parku Lovćen, lokacija Mali Bostur. Ima zasebne tri sobe sa ukupno 8 ležajeva.

Go To