Virpazar - Apartmani i smještaj

Опис

Virpazar - Crmnica i Skadarsko jezero

 

Virpazar je čuveno crmničko izletište i prva stanica za sve koji sa primorja stižu i žele da posjete Nacionalni park „Skadarsko jezero“, krstare po jezeru i obiđu Rijeku Crnojevića ili nekoliko znamenitih kulturno istorijskih spomenika na ostrvima. Povezano je željeznicom i magistralnim putem sa Podgoricom koji je znatno skraćen prema Baru obližnjim tunelom „Sozina“.

Vipazar je okružen atraktivnim crmničkim selima sa vinogradima u kojima zrije čuveni „vranac“ i podrume vrijednih domaćina puni vrhunskim vinom i rakijom. Tradicija gajenja loze i proizvodnja čuvenog vina „Vranac“ i „Krtošija“ stara je preko pet vijekova. Postoji više uređenih vinskih podruma koje turisti rado posjećuju degustirajući autohtona pića i jela domaće tradicionalne kuhinje.

Skadarsko jezero je sa ostrvcima koje mještani nazivaju goricom i prelijepom pjeskovitom plažom u Murićima. Na njemu uživaju ljubitelji prirode, ptica, lova i ribolova. Skadarsko jezero, proglašeno nacionalnim parkom, koga su tektonski procesi učinili kriptodepresijom, najveće je na Balkanu i jedan od najsloženijih eko-sistema u Crnoj Gori sa ptičjimn rezervatom i 45 ribljih vrsta. Barskoj opštini pripada 67 kilometara razuđene jezerske obale, sa mnogim zalivima i nekoliko živopisnih ribarskih naselja. Najpoznatije je selo Godinje koje karakteriše neobična arhitektura i u čijoj blizini je poznato arheološko nalazište Mijele sa predmetima iz gvozdenog doba.

Virpazar ima manje hotele i više privatnih kuća sa apartmanima i sobama za prihvat gostiju koji se kraće zadržavaju. Krajem godine održava se tradicionalna manifestacija „Dani vina i ukljeve“ koja okuplja posjetioce i turiste ne samo iz barske opštine već i cijele regije. To je prilika da gosti uživaju u kvalitetnom vinu i ribi, naročito ukljevi koje je zbog velikog izlovljavanja sve manje u jezeru.

Virpazar i Skadarsko jezero - Crna Gora
Fotografije
  • Virpazar i Skadarsko jezero - Crna Gora
    Virpazar i Skadarsko jezero - Crna Gora
Mapa

42.244466669013, 19.089152142406

Najbolja ponuda apartmana, soba i smještaja Virpazar

Virpazar - Preporučeni apartmani, sobe i smještaj

Pronadjeno : 1
Cijena od
8€
LOKACIJA

Apartmani Draga u Nacionalnom parku Skadarsko jezero u Virpazaru, na samoj obali sa predivnim pogledom na jezero.
Ako želite istinski odmor od gužve i buke, budite naši gosti.

Go To