Petrovac - Apartmani i smještaj

Опис

Petrovac i plaža Lučice

 

Petrovac je još jedno lijepo turističko mjesto u budvanskoj opštini koje je posljednjih decenija izraslo u gradić hotela i vila sa apartmanima i sobama, a koji ima i druge potrebne uslove za odmor savremenih turista. Danas on raspolaže savremenim hotelima, mnogobrojnim vilama i apartmanima za odmor koji imaju ukupni kapacitet od preko 20.000 kreveta.

Pored velike i lijepe, pjeskovite petrovačke plaže, duge 600 metara, u njenoj blizini je po mnogo čemu jedinstvena plaža Lučica (220m), zatim plaža Drobni pijesak i nekoliko manjih pjeskovitih uvala koje Petrovac svrstavaju u red najljepših turističkih destinacija Crnogorske obale.

Petrovcu se veoma često gosti godinama vraćaju jer su u njemu otkrili privlačni mir i ljepotu njegovih plaža koji ga po mnogo čemu čine posebnim, ali su i dobra mogućnost za posjetu i obilazak i drugih mjesta na južnom dijelu Jadrana.          

 

Petrovac je podignut u bujnom zelenilu maslina, lovorike, oleandara, narandži, limuna i drugog mediteranskog bilja koje se nalazi u zaleđu njegovih plaža i u desetak manjih seoskih naselja. U njegovoj blizini su i dva ostrvceta – Katic i Sveta neđelja, a mjesto je poznato i po rimskom mozaiku iz III vijeka kojim je predstavljen bog sna Hipnos. Iako je Petrovac staro naselje poznato pod imenom Kastel Lastva, svoje današnje ime dobio je nakon Prvog svjetskog rata po kralju Petru I Karađorđeviću.

Petrovac - Crna Gora
Fotografije
  • Petrovac - Crna Gora
    Petrovac - Crna Gora
Mapa

42.205088996727, 18.94381865859

Najbolja ponuda apartmana, soba i smještaja Petrovac

Petrovac - Preporučeni apartmani, sobe i smještaj