Stoliv - Apartmani i smještaj

Опис

Stoliv - sa svojim kamelijama

 

Naspram Perasta, na pola puta između Kotora i Tivta, u XIV vijeku podignuto je malo primorsko naselje Stoliv. Turisti ga danas veoma rado posjećuju zbog pogodnih vazdušnih strujanja i miješanja primorskih i kontinentalnih vjetrova, zbog čega je veoma pogodno kao vazdušna banja za odmor i liječenje plućnih bolesnika.

Donji Stoliv je smješten na samoj morskoj obali, a do Gornjeg Stoliva se, kao nekada, stiže pješke, kamenom stazom, kroz šumu i maslinjak. Iz Gornjeg Stoliva se pruža prelijep pogled skoro na cijeli Bokokotorski zaliv. Oba mjesta imaju veći broj vila i kuća za odmor, a osim kupanja turisti često uživaju u vožnji čamaca, ronjenju i ribarenju.

Pomorci su u XVIII vijeku iz Japana prenijeli kameliju u Boku, pa se u Stolivu svakog proljeća održavaju Dani kamelije u vrijeme kada su mnoge bašte i vrtovi, ne samo u ovim mjestima, prepuni njenih višebojnih i očaravajućih cvjetova. U tom mjestu, inače, ima blizu 550 vrsta raznog zimzelenog i listopadnog drveća i drugog ukrasnog bilja.

Stoliv - Crna Gora
Fotografije
  • Stoliv - Crna Gora
    Stoliv - Crna Gora
Mapa

42.4695453, 18.7162912

Najbolja ponuda apartmana, soba i smještaja Stoliv

Stoliv - Preporučeni apartmani, sobe i smještaj

Pronadjeno : 2
Cijena od
25€
LOKACIJA

Garsonjera za četiri osobe, sa odvojenim kupatilom sa tuš kabinom, odvojenom kuhinjom i velikom terasom sa pogledom na more. Klima, mašina za veš. Parking u naselju.

Go To
Cijena od
NA UPIT
LOKACIJA
Go To