Poslednji dodati oglas: Apartmani 4 Mornara, Kamenari
Jezik: Montenegro English
Moj izbor | 0

Muo

Muo je staro ribarsko naselje na jugoistočnoj strani Vrmca , naspram Kotora i južnog dijela Dobrote. Proteže se 3 kilometra uz obalu zaliva od Kotora prema Prčanju.

Dobrodošli u Muo

Mjesto Muo dobilo je ime od riječi mulo/muo što predstavlja pristanište za brodove. Ljudi ribarske tradicije koju su strogo poštovali, do danas su sačuvali originalan način govora u kojem dominiraju ribarski termini, stari nazivi toponima i pošta gdje se najbolje lovila riba.

Za razliku od ostalih naselja čiji se razvoj uglavnom vezuje za pomorstvo, stanovnici ovog naselja bavili su se ribolovom što nije obezbijeđivalo izvore ni za normalan život a naročito ne za gradnju sakralnih objekata.

Međutim lokalni marljivi ribari, odričući se i onog malo što bi sticali teškim radom i skromnim živlotom gradili su crkve. Istorijski dokumenti svjedoče da su svoju prvu župnu crkvu podigli u središtu svog starog mjesta 200 metara uzbrdo od obale već 1262. godine.

Mjesta u opštini, Kotor

Kotor,   Dobrota,   Orahovac,   Perast,   Risan,   Morinj,   Kostanjica,   Škaljari,   Muo,   Prčanj,   Stoliv,   Bigova,   Strp,  
Šta raditi, Kotor

Šta posjetiti
Pouzdan poslovni hosting
Smestaj u Srbiji. Privatni i hotelski smestaj Srbija, smestaj na selu i u kampovima Srbije, direktno od vlasnika
Apartmani Laban
Digital Monks Montenegro

Smještaj

Turizam

Servisi

Oglašavanje

Adresar

O nama

           
 
   
       
       
         
©2007-2019 Sva prava zadržana.