Poslednji dodati oglas: Apartmani 4 Mornara, Kamenari
Jezik: Montenegro English
Moj izbor | 0

Perast

Perast je naselje naspram tjesnaca Verige i nalazi se u podnožju brda Kason. Ispred Perasta nalaze se dva ostrva - ostrvo Sv. Đorđe, koje je prirodno i ostrvo Gospe od Škrpjela, koje je vještačko.

Dobrodošli u Perast

Materijalni ostaci pronađeni u pećini Spila kod Perasta govore o veoma ranom prisustvu čovjeka na području današnjeg grada. Grad je dobio ime po ilirskom plemenu Pirusta i imao je burnu istoriju.

Ovaj mali barokni grad je u XVII i XVIII vijeku doživio svoj puni sjaj. U to doba Perast je imao 100 svojih trgovačkih brodova. Perast je živio od pomorstva, a njegovi pomorci su bili poznati po vještini i hrabrosti.

Na ostrvu Sv. Đorđe nalazi se crkva iz XVII vijeka i groblje starih peraških pomoraca. Ostrvo Gospe od Škrpjela je vještački nastalo nagomilavanjem kamenja na već postojećoj stijeni. Kasnije, 1630. godine, nastala je i crkva koja posjeduje bogatu kolekciju srebrnih kovanica sa reljefima brodova koji opisuju razvoj pomorstva u Boki. Unutrašnjost crkve ukrašena je sa 68 slika baroknog majstora Tripa Kokolje, rodom iz Perasta. Na desnom oltaru nalazi se slika Sv. Roko, djelo italijanskog slikara Tiepola. U združenoj kućici nalazi se mali muzej koji sadrži bogatu kolekciju slika.

U Perastu se, takođe, nalazi nekoliko predivnih baroknih palata koje su pripadale slavnih pomorskim porodicama.

Mjesta u opštini, Kotor

Kotor,   Dobrota,   Orahovac,   Perast,   Risan,   Morinj,   Kostanjica,   Škaljari,   Muo,   Prčanj,   Stoliv,   Bigova,   Strp,  
Šta raditi, Kotor

Šta posjetiti
Pouzdan poslovni hosting
Smestaj u Srbiji. Privatni i hotelski smestaj Srbija, smestaj na selu i u kampovima Srbije, direktno od vlasnika
Apartmani Laban
Digital Monks Montenegro

Smještaj

Turizam

Servisi

Oglašavanje

Adresar

O nama

           
 
   
       
       
         
©2007-2019 Sva prava zadržana.