Dobrota - Apartmani i smještaj

Опис

Dobrota – naselje sa vjekovnom pomorskom tradicijom

 

Na kilometar od drevnog kotorskog grada, nalazi se Dobrota, najveće naselje u opštini sa destak hiljada stanovnika. U doba vladavine Rima zvalo se Dabratum, a Mlečani su mu zbog ratnih zasluga dali status opštine koji mu je ukinut tek sredinom prošlog vijeka. Zanimljivo da Dobrota u XVII i XIX vijeku ima najviše brodova u Boki kada dobija i status pomorskog naselja. U tom vremenu sagrađene su palate porodica Dabinović-Kokot, Ivanović, Tripković, Milošević i druge.

Osim materijalnih ostataka iz Rimske epohe, u Dobroti su i crkve – sv. Ilije iz XII i Gospe od Milosrđa iz XIV, te crkva Sv. Eustahije čija je unutrašnjost urađena u baroknom stilu i crkva Sv. Mateja sa čuvenom Belinijevom slikom Bogorodica sa djetetom.

Dobrota ima stotinak apartmana u privatnom smještaju koji se nalaze uz samo more, kao i ne mnogo opterećenu saobraćajnicu pored obale koju posjetioci i lokalno stanovništvo često koriste za šetnju. Boutique i Garni Hoteli koji se nalaze na obali uglavnom su nekadašnje palate brodovlasnika koje su prenamjenom pretvorene u savršena mjesta za odmor.

Dobrota - Kotor - Crna Gora
Fotografije
  • Dobrota - Kotor - Crna Gora
    Dobrota - Kotor - Crna Gora
Mapa

42.4552987, 18.7690065

Najbolja ponuda apartmana, soba i smještaja Dobrota

Dobrota - Preporučeni apartmani, sobe i smještaj

Pronadjeno : 8
Cijena od
NA UPIT
LOKACIJA

Apartmani Ivanović se nalaze 3 kilometra od staroga grada 15 metara od pjescane plaze, na kojoj se moze koristiti plazni mobilijar (lezaljke I suncobrani) sto ulazi u cijenu apartmana.

Go To
Cijena od
70€
LOKACIJA

Apartman Pavle je površine 140 m2 sa izvanrednim pogledom na zaliv.

Go To
Cijena od
60€
LOKACIJA

Apartman Jovićević je jednosoban stan od 40 m2. U sobi je francuski ležaj a u dnevnoj sobi postoji još jedan pomoćni ležaj. Apartman je opremljen svim što je potrebno za vaš ugodan boravak.

Go To
Cijena od
NA UPIT
LOKACIJA

Uz samu obalu prelijepe nevjeste Jadrana, sazidana prije mnogo vijekova PALATA KAMENAROVIĆ stoji u svom punom sjaju. 

Go To
Cijena od
NA UPIT
LOKACIJA

Apartmani: 1/4+2 , 1/3+2 , 1/2+3

Go To
Cijena od
NA UPIT
LOKACIJA

Apartmani Dudić se nalaze u neposrednoj blizini plaže i imaju svoje parking i ležaljki na plaži. Naravno, to je slobodno koristiti za naše goste.

Go To
Cijena od
NA UPIT
LOKACIJA

Apartmani Radulović su dvosobni stanovi čiji će enterijer bez zamjerke ostaviti i najprobirljivije.

Posjedujemo tri četvorokrevetna apartmana 3/4 i dva petokrevetna partmani 2/5

Go To
Cijena od
NA UPIT
LOKACIJA

Apartmani: 2/2

Go To