Poslednji dodati oglas: Apartmani 4 Mornara, Kamenari
Jezik: Montenegro English
Moj izbor | 0
Najnovije Vijesti

Čišćenje plaža za Dan planete Zemlje

Turizam, 23.05.2011

Dan Planete Zemlje – 22. april, i ove godine, biće obilježen ekološkim akcijama, na primorju. Morsko dobro, tradicionalno, u saradnji sa lokalnim NVO, školama i drugim ustanovama organizuje čišćenje i uređenje zone Morskog dobra.


U svim primorskim opštinama ovih dana biće organizovano čišćenje i uređivanje plaža Jadrana. Akcija je danas počela u Kotoru. Portparol Morskog dobra Sandra Radulović je kazala za Radio AntenaM.Dan Planete Zemlje – 22. april, i ove godine, biće obilježen ekološkim akcijama, na primorju. Morsko dobro, tradicionalno, u saradnji sa lokalnim NVO, školama i drugim ustanovama organizuje čišćenje i uređenje zone Morskog dobra.


U svim primorskim opštinama ovih dana biće organizovano čišćenje i uređivanje plaža Jadrana. Akcija je danas počela u Kotoru. Portparol Morskog dobra Sandra Radulović je kazala za Radio AntenaM.


“Morsko dobro u saradnji sa MZ Perast sprovodi akciju čišćenja i uređenja lokacije na ulazu u Perast, tačnije, to je plaža ispod borova, a čišćenje i uređenje obavljaju volonteri, kao i aktivisti MZ.”


U Tivtu će akcija početi sjutra u podne, a u Herceg Novom u 16 sati.


“U saradnji sa NVO “EkoFest”, sprovešćemo akciju pod nazivom Sa riječi na dijela - Planeta Zemlja nam je svima dom, u okviru koje će biti organizovano čišćenje javne blatne plaže u Igalu. A u Tivtu ćemo u saradnji sa NVO „Civilni centar“, sprovesti akciju čišćenja podmorja u lučici „Kalimanj“. U akciji će učestvovati ronioci ronilačkog kluba „Neptun Mimoza“ iz Tivta, aktivisti ove NVO kao i radnici Javnog komunalnog preduzeća iz Tivta.”

Sjutra se biti organizovano i čišćenje u Budvi. Bar i Ulcinj na redu su prekosjutra, a u akcijama mogu učestvovati svi zainteresovani. Otpad koji se sakupi recikliraće se, tako što će od njega učenici likovne radionice napraviti skulpture koje će biti adekvatno prezentovane. Akcija je uvrštena u zvaničan program Sajma ekologije u Budvi, koji počinje sjutra.

Preuzeto sa www.portalanalitika.me
Ostale vijesti
TOP 10 Montenegro, 15.April.2013
Bijeg na snijeg, 03.03.2012
Pouzdan poslovni hosting
Smestaj u Srbiji. Privatni i hotelski smestaj Srbija, smestaj na selu i u kampovima Srbije, direktno od vlasnika
Apartmani Laban
Digital Monks Montenegro

Smještaj

Turizam

Servisi

Oglašavanje

Adresar

O nama

           
 
   
       
       
         
©2007-2020 Sva prava zadržana.