Poslednji dodati oglas: Apartmani 4 Mornara, Kamenari
Jezik: Montenegro English
Moj izbor | 0

Kotor

Na samo 2 m nadmorske visine, samom kraju najljepšeg zaliva Mediterana i jednog od najljepših na svijetu, Bokokotorskog, između padina planine Lovćen i poluostrva Vrmac, smješten je Kotor (Cattaro ita.), grad bogate kulturno-istorijske tradicije i jedna od najbolje sačuvanih srednjovjekovnih urbanih cjelina ovog dijela Mediterana.

Dobrodošli u Kotor

Godinama unazad sve je veći broj turista koje privlače kako prirodna ljepota Boke Kotorske tako i sam stari kotorski grad, sa svojim pjacetama koje nose nazive po robi koja se na njima prodavala vjekovima.

Kotorski bedemi su jedan od glavnih motiva i razloga za upis ovog grada i njegovog kulturno-istorijskog područja na Listu svjetske prirodne i kulturne baštine UNESCO-a, 1979. godine. Fortifikacioni sistem tvrđave i bedema razvijao se vjekovima. Zidine su duge 4,5 km, visina na pojedinim mjestima dostiže i do 20 m, a debljina im varira od 2 do 16 metara . Na 260 m nadmorske visine nalazi se tvrđava San Giovanni, na čijoj osnovi ima tragova iz ilirskog doba.

Dvije hiljade godina njegove istorije ostavile su tragove u svakom kamenu njegovih zgrada, kula i zidina, na umjetničkim slikama, freskama, u zapisima na kamenu i papiru, u svim portalima i njegovim uskim ulicama.

Na svakom koraku osjetićete da se nastavlja vjekovna tradicija grada koji je uvijek znao posjetioce srdačno dočekati, ugostiti, zabaviti, ali i zanijeti magijom svojih isprepletanih uskih ulica i trgova, starih zgrada, crkava, zidina, portala ... U brojnim prostorima istinske scenografije tokom čitave godine, a posebno u ljetnjim mjesecima odvija se bogat kulturno-umjetnički program.

Mjesta u opštini, Kotor

Kotor,   Dobrota,   Orahovac,   Perast,   Risan,   Morinj,   Kostanjica,   Škaljari,   Muo,   Prčanj,   Stoliv,   Bigova,   Strp,  
Šta raditi, Kotor

Šta posjetiti
Pouzdan poslovni hosting
Smestaj u Srbiji. Privatni i hotelski smestaj Srbija, smestaj na selu i u kampovima Srbije, direktno od vlasnika
Apartmani Laban
Digital Monks Montenegro

Smještaj

Turizam

Servisi

Oglašavanje

Adresar

O nama

           
 
   
       
       
         
©2007-2019 Sva prava zadržana.