Poslednji dodati oglas: Apartmani 4 Mornara, Kamenari
Jezik: Montenegro English
Moj izbor | 0
Montenegro WILD Beauty

Osnovne informacije

Svojim položajem Crna Gora pripada srednjem Mediteranu, odnosno južnoj Evropi. Nalazi se izmedju 41º 52´-43º 42´ sjeverne geografske širine i 18º26´- 20º22´ istočne geografske dužine. Na sjeveru se granici sa Srbijom, na jugoistoku sa Kosovom i Albanijom, sa juga je sa Italijom dijeli Jadransko more, a na zapadu su joj susjedi Hrvatska i Bosna i Hercegovina.
Provedite zimski odmor u Crnoj Gori
Skijanje na planini, rafting na brzim vodama, jedrenje na dasci, uživanje u divnim, sunčanim plažama ili slatkovodnom i morskom ribolovu, uključujući big gejm okršaje s pučinskim grabljivicama poput lampuge, gofa i tune... Sve u jednom danu, u prečniku od svega 150 kilometara?! Spoznajte kako su hiljadama godina ljudi trajali na ovoj granici istorijskih vjetrova. Podneblje od nepunih 14 hiljada kvadratnih kilometara okićeno je fascinantnim i neponovljivim spomenicima prirode, koji su putopiscima i pjesnicima mamili najljepše riječi, stihove, godine... Tu, na vratima Jadrana, upoznaćete jedan od najljepših zaliva svijeta, najdublji kanjon Evrope, najveće jezero na Balkanu, očuvanu prašumu, četiri nacionalna parka, brojne rezervate i zaštićena područja - raj za ljubitelje prirode. More je posebna priča. Od ušća Bojane, na jugoistoku, do Boke na sjeverozapadu nižu se i smjenjuju pješčane plaže, skrovite uvale, ostrva, gradići čija su jezgra nastala na grčkim, ilirskim i rimskim temeljima. Svakako morate upoznati i ljude sa crnogorskih planina i katuna. Tokom duge istorije oni su naučili da hrabro odbijaju razne osvajače, a putnike namjernike dočekuju iskreno i gostoljubivo. Potražite ih u pastirskim kolibama, ugostite se jelima od organski proizvedenih namirnica - imaćete osjećaj da ste posjetili prijatelja. Dođite. Vidite više. Vidimo se u Crnoj Gori!
Crna Gora – divlja ljepota na južnom Jadranu!
Da, tako nešto moguće je u Crnoj Gori. Vaše je da otkrijete ovaj kutak na Jadranu, dođete i uživate u spektakularnoj prirodi, autentičnoj kuhinji, vinu kom su i Rimljani spleli lovorike.
Srce Crne Gore
Centralni dio u kojem se nalaze glavni grad (Podgorica) i prijestonica (Cetinje), ima izuzetne prirodne i kulturološke resurse. Cetinje je grad muzeja u kojem ponekad zbog brojnih starih gradjevina imate utisak da je vrijeme stalo. Podgorica se nalazi u ravnici iz koje, za pola sata stižete na planinu ili atraktivno Skadarsko jezero, a za svega sat vremena na more ...
Pouzdan poslovni hosting
Smestaj u Srbiji. Privatni i hotelski smestaj Srbija, smestaj na selu i u kampovima Srbije, direktno od vlasnika
Apartmani Laban
Digital Monks Montenegro

Smještaj

Turizam

Servisi

Oglašavanje

Adresar

O nama

           
 
   
       
       
         
©2007-2012 Sva prava zadržana.