Poslednji dodati oglas: Apartmani 4 Mornara, Kamenari
Jezik: Montenegro English
Moj izbor | 0

Opština: Kolašin

Opština Kolašin nalazi se u središnjem dijelu kontinentalne Crne Gore. Prostire se na površini od 897 kvadratnih kilometara u gornjim i središnjim tokovima Tare i Morače.

Administrativni centar je grad Kolašin. Okružen je planinskim grebenima i vrhovima planina: Sinjavine, Bjelasice, Komova i Vučja.

Osnovne informacije:

Administrativni centar: Kolašin
Poštanski broj: 81210
Pozivni broj: +382 (0)20
Registarska oznaka: KL
Stanovništvo: 12 000
Površina: 897 km²

Zvanična internet prezentacija:
www.kolasin.me

Mjesta u opštini, Kolašin

Šta raditi, Kolašin

Šta posjetiti
Posjetite opštinu Kolašin

Kolašin je turističko mjesto u kojem je moguće boraviti u svako doba godine, posebno zimi i ljeti. Mnogi ovaj grad smatraju vazdušnom banjom imajući pri tom u vidu izvanredne i veoma povoljne klimatske uslove.

Području Kolašina izuzetnu vrijednost daju planine koje ga okružuju. Sve te planine su ispresjecane planinarskim transverzalama kojima ljeti kreću planinari i izletnici, odlazeći u posjetu pojedinim predjelima. Zimi su planine pod sniježnim pokrivačem od 70 do 120 dana što pruža izuzetne prilike zasve vrste zimskih sportova i ovaj grad polako postaje pravi zimski centar sa svim sadržajima.

Najznačajnija lokalna atrakcija je Nacionalni park Biogradska gora koji se nalazi između planinskih vrhova Bjelasice i zauzima površinu od 4.000 ha, od čega je pod šumom oko 2.600 ha, a ostatak čine planinski pašnjaci i livade. Biogradska gora predstavlja jednu od tri poslednje prašume u Evropi. U središtu Nacionalnog parka nalazi se Biogradsko Jezero koje je pravi biser planine Bjelasice, a pripada glupi ledničkih jezera koji se u narodu još i zovu "gorske oči". Posebno mjesto među prirodnim ljepotama zauzimaju i pejzaži kanjona, planinskih ljepotica rijeka Tare, Morače i Mrtvice.

Na području Kolašina postoji dosta značajnih kulturno - istorijskih spomenika iz starije prošlosti, koji su odavno našli značajno mjesto u istoriji i našoj kulturnoj baštini. Najznačajniji od tih spomenika je svakako Manastir Morača koji se nalazi na desnoj obali istoimene rijeke. Sazidan je 1252. godine. Podigao ga je Stevan, sin Vukanov a unuk Stevana Nemanje.

Pouzdan poslovni hosting
Smestaj u Srbiji. Privatni i hotelski smestaj Srbija, smestaj na selu i u kampovima Srbije, direktno od vlasnika
Apartmani Laban
Digital Monks Montenegro

Smještaj

Turizam

Servisi

Oglašavanje

Adresar

O nama

           
 
   
       
       
         
©2007-2012 Sva prava zadržana.