Poslednji dodati oglas: Apartmani 4 Mornara, Kamenari
Jezik: Montenegro English
Moj izbor | 0

Opština: Herceg Novi

Opština Herceg Novi se prostire od graničnog prelaza Debeli brijeg do najužeg dijela Boka kotorske (tjesnaca Verige - 300 m širine), na ukupnoj površini od 235 km² i broji nešto oko 39.000 stanovnika.

Administrativni centar je grad Herceg Novi.

Osnovne informacije:

Administrativni centar: Herceg Novi
Poštanski broj: 85340
Pozivni broj: +382 (0)31
Registarska oznaka: HN
Stanovništvo: 39 000
Površina: 235 km²

Zvanična internet prezentacija:
www.hercegnovi.me
Turistička organizacija Budva:
www. hercegnovi .travel

Mjesta u opštini, Herceg Novi

Herceg Novi,   Meljine,   Đenovići,   Zelenika,   Baošići,   Igalo,   Kumbor,   Bijela,   Kamenari,   Njivice,   Žanjic,   Rose,   Sutorina,  
Šta raditi, Herceg Novi

Šta posjetiti
Posjetite opštinu Herceg Novi

Oko grada Herceg Novog nalaze se planina Orjen (1.895 m je poznata po svojim endemskim vrstama, rekreativnim stazama i skijanju u kasnim proljećnim, ponekad i ranim ljetnjim mjesecima), brda brda: Dobroštica (1.570 m) i Radoštak (1.441 m) i poluostrvo Luštica sa najvišim vrhom Obosnik (586 m). Sam ulaz u Bokokotorski zaliv se nalazi izmedu rtova Oštra i Mirište i širine je cca. 2.900 metara. Prosječna dubina vode u Zalivu je 27,8 metara, a maksimalna je 61 metar. Od 1997. godine Boka kotorska je i zvanično uvrštena u Asocijaciju 28 najljepših zaliva svijeta.

Na poluostrvu Luštica nalazi se jedna od najatraktivnijih pećina “Plava Špilja”, smještena izmedju uvale Zlatna luka i Rta Mokra gora. Udaljena je od Herceg Novog 5,7 nm. Svoj naziv je dobila po neobično plavoj boji koja nastaje tokom vedrih dana, refleksijom sunčevih zraka koji se odbijaju od njenu površinu. Posjeta ovoj pećini obavezan je dio programa izletničkih tura kroz Bokokotorski zaliv, a u nju se može ući običnom barkom ili manjim brodićima.

Ostrvo Mamula je na pomorskim kartama poznato pod nazivom Lastavica, dok je svoje opšteprihvaćeno ime Mamula dobilo po austrijskom generalu Lazaru Mamuli, koji ga je utvrdio sredinom 19. vijeka. Mamula je nenaseljeno ostrvo na samom ulazu u Bokokotorski zaliv, udaljeno od Herceg Novog 3,4 nm. Mamula je i dalje napušteno ostrvo, ali i omiljeno ljetno izletište.

Žanjic je atraktivna uvala, udaljena 3,8 morskih milja od Herceg Novog, okružena starim maslinjacima. Velika plaža od bijelih oblutaka, okrenuta u pravcu sjever - jug i zaštićena od vjetrova Rtom Arza, duga je blizu 300 m, a široka 10-15 m. Ljeti, kada je najpopularnije izletište turista na hercegnovskoj rivijeri, prima blizu 1000 kupača. Žanjic je ubjedljivo najpopularnije izletište ne samo turista, već i gradjana Herceg Novog.

Pouzdan poslovni hosting
Smestaj u Srbiji. Privatni i hotelski smestaj Srbija, smestaj na selu i u kampovima Srbije, direktno od vlasnika
Apartmani Laban
Digital Monks Montenegro

Smještaj

Turizam

Servisi

Oglašavanje

Adresar

O nama

           
 
   
       
       
         
©2007-2012 Sva prava zadržana.