Poslednji dodati oglas: Apartmani 4 Mornara, Kamenari
Jezik: Montenegro English
Moj izbor | 0

Opština: Danilovgrad

Danilovgradska opština se nalazi u centralnoj regiji Crne Gore u dolini Bjelopavlića a sami grad Danilovgrad na magistralnom i željezničkom pravcu između dva najveća grada u Crnoj Gori: Nikšića i Podgorice, u dolini rijeke Zete.

Osnovne informacije:

Administrativni centar: Danilovgrad
Poštanski broj: 81410
Pozivni broj: +382 (0)20
Registarska oznaka: DG
Stanovništvo: 18 000
Površina: 501 km²

Zvanična internet prezentacija:
www.danilovgrad.me

Mjesta u opštini, Danilovgrad

Danilovgrad,   Spuž,  
Šta raditi, Danilovgrad

Šta posjetiti
Posjetite opštinu Danilovgrad

Dolina Zete sa komunikacijskim i geomorfološkim prednostima, posjeduje tragove kulturnog kontinuiteta od praistorije. Arhitektonski ansambli i nekropole na Tarašu, Crkvinama, Sigama, Podvrhu i Šipkovoj Glavici svjedočanstva su o prestižnim kulturnim dometima ovdašnjih stanovnika iz antičke epohe. Sva ova naselja egzistirala su na važnoj komunikaciji od Skadra, pored Skadarskog jezera ka Duklji i dalje dolinom Zete prema sjeverozapadu. Na tom kontaktu antičkih ostataka u posljednjim decenijama VIII i prvim decenijama IX vijeka nastao je grad – utvrđenje na Gradini u Martinićima, koji nauka identifikuje sa Porfirogenitovom Lontodoklom, centrom ranosrednjevjekovne Zete.

Planinski dio opštine je bogat šumom. Ti predjeli su pogodni za razvoj turizma, a naročito na prostorima Vukotice, Studenog, Ponikvice, Borovog Dola, Ivanj Uba i Topolova.

Kada je u pitanju vjerski turizam, posebno skrećemo pažnju na dva važna kulturno-istorijska i vjerska spomenika - Manastir Ostrog i Manastir Ždrebaonik. Manastir Ostrog spada među najposjećenije manastire na Balkanu. Posjećuju ga u grupama i pojedinačno iz svih krajeva svijeta pripadnici raznih vjera.

Na teritoriji opštine razvijen je lovni turizam. Granice lovišta se poklapaju sa granicama katastra opštine Danilovgrad. Lovište je površine 50.000 ha a sačinjavaju ga lovne i nelovne površine. Od ukupne površine lovišta 1/4 je pod zabranom. Pored lova, opština Danilovgrad vam nudi i ribolov u rijeci Zeti koja je bogata ribom, pogotovo pastrmkom.

Pouzdan poslovni hosting
Smestaj u Srbiji. Privatni i hotelski smestaj Srbija, smestaj na selu i u kampovima Srbije, direktno od vlasnika
Apartmani Laban
Digital Monks Montenegro

Smještaj

Turizam

Servisi

Oglašavanje

Adresar

O nama

           
 
   
       
       
         
©2007-2012 Sva prava zadržana.