Poslednji dodati oglas: Apartmani 4 Mornara, Kamenari
Jezik: Montenegro English
Moj izbor | 0

Opština: Ulcinj

Ulcinj je najjužnija opština u Crnoj Gori bogata suptropskim mediteranskim biljkama kao što su masline, palme, agave, mimoze, itd. Ulcinj sa okolinom, i van granica Crne Gore, prepoznatljiv je po karakterističnim veoma dugim i lijepim plažama, i jedinstvenim sitnim pijeskom nalik brašnu.

Administrativni centar je grad Ulcinj.

Osnovne informacije:

Administrativni centar: Ulcinj
Poštanski broj: 85360
Pozivni broj: +382 (0)30
Registarska oznaka: UL
Stanovništvo: 20 300
Površina: 255 km²

Mjesta u opštini, Ulcinj

Šta raditi, Ulcinj

Šta posjetiti
Posjetite opštinu Ulcinj

Na ovom području vjekovima su se sudarale kulture Orijenta i Zapada sto se bogatstvu istorijskog nasljedja osjeća na svakom koraku. Prema istorijskim podacima Ulcinj je sigurno jedan od najstarijih gradova na Jadranskom primorju. Smatra se da je stari grad Ulcinj star i više od 2000 godina.

Ulcinj ne treba samo vidjeti, Ulicinj treba istinski doživjeti. Jedinstvenu i riječima neopisivu ljepotu ulcinjske tvrđave čiji bedemi izranjaju direktno iz mora, treba dopustiti starim kiklopskim zidinama, kulama, puškarnicama, kapijama da ispričaju svoju bogatu istoriju. Ako želite da doživite egzotiku, duh orijenta i svakako naučite nešto iz istorije, nemojte ni slučajno zaobiči ulcinjsku rivijeru.

Velika plaža je smještena na najjužnijem dijelu Crne Gore, između Ulcinja i rijeke Bojane, sa svojih 13 kilometara dužine predstavlja pravi dragulj u turističkoj ponudi Ulcinja i Crne Gore.

Ispod rta Ðerana, na samom početku Velike plaže nalazi se i marina, poznatija kao „Porta Milena“ pravi dragulj za oči, duboko uvučena u kopno sa bezbroj drvenih kolibica na vodi koji mještani nazivaju „kalimere“.

Na kraju i ostrvo Ada Bojana koje je nastalo vještačkim putem tako što se u XIX vijeku na mjestu sadašnjeg ostrva nasukao brod „Merito“ a godine taloženja riječnog nanosa izvajale su ovaj mali raj na zemlji.

Pouzdan poslovni hosting
Smestaj u Srbiji. Privatni i hotelski smestaj Srbija, smestaj na selu i u kampovima Srbije, direktno od vlasnika
Apartmani Laban
Digital Monks Montenegro

Smještaj

Turizam

Servisi

Oglašavanje

Adresar

O nama

           
 
   
       
       
         
©2007-2012 Sva prava zadržana.