Poslednji dodati oglas: Apartmani 4 Mornara, Kamenari
Jezik: Montenegro English
Moj izbor | 0

Opština: Bar

Opština Bar se nalazi se na jugu Crne Gore, između Jadranskog mora i Skadarskog jezera, zahvata područje od oko 600 km2.
Bar spada u najsunčanija mjesta Južne Evrope. Barska opština se dijeli na tri pojasa: jadranski, sa blagom mediteranskom klimom, zatim jezerski sa kontinentalnom klimom, i planinski pojas sa planinsko-mediteranskom klimom, posebno iznad planine Sutorman, Rumije i Lisnje.

Administrativni centar je grad Bar.

Osnovne informacije:

Administrativni centar: Bar
Poštanski broj: 85000
Pozivni broj: +382 (0)30
Registarska oznaka: BR
Stanovništvo: 43 000
Površina: 600 km²

Zvanična internet prezentacija:
www.bar.me
Turistička organizacija Bar:
www.bar.travel

Mjesta u opštini, Bar

Dobra Voda,   Utjeha,   Bar,   Šušanj,   Sutomore,   Čanj,   Virpazar,  
Šta raditi, Bar

Šta posjetiti
Posjetite opštinu Bar

Bogata kulturno-istorijska tradicija sjedinjena je na prostoru Bara sa jedinstvenim darovima prirode, povoljnom klimom i izuzetnim geografskim položajem.

Prijatna mediteranska klima privlači veliki broj turista svake godine. Sa prosječnih 270 sunčanih dana godišnje, Bar je jedan od najsunčanijih gradova Mediterana. 44 km morske obale, od kojih više od 9 km čine plaže, 67 km obale Skadarskog jezera i planinski masiv koji razdvaja ove dvije velike vodene površine, čine Bar idealnim odredištem kako za turiste koji žele da se odmore na prelijepim plažama i uživaju u netaknutoj prirodi, tako i za one koji hoće da obiđu brojne kulturne i vjerske spomenike ili da svoj odmor aktivno provedu baveći se brojnim sportskim aktivnostima.

O burnoj istoriji ovoga kraja svjedoče brojni kuturno-istorijski spomenici od kojih je najznačajniji Stari Bar, udaljen 4km od obale. Ostaci nekadašnjeg grada danas su nijemi svjedoci mnogobrojnih osvajača i različitih kultura.

Opštini Bar pripada i Virpazar, poznato izletište i tranzitna stanica za krstarenje po Skadarskom jezeru i posjetu kuturno istorijskim spomenicima, manastirima i utvrdjenjima skoncentrisanim na živopisnim ostrvima nazvanim gorice. Pješčane plaže, autentična seoska arhitektura, brojni vinogradi predstavljaju sastavni dio ovog krajolika koji turistima nudi bogatu trpezu jezerske ribe i visokokvalitetnih crmničkih vina.

Pouzdan poslovni hosting
Smestaj u Srbiji. Privatni i hotelski smestaj Srbija, smestaj na selu i u kampovima Srbije, direktno od vlasnika
Apartmani Laban
Digital Monks Montenegro

Smještaj

Turizam

Servisi

Oglašavanje

Adresar

O nama

           
 
   
       
       
         
©2007-2012 Sva prava zadržana.