Poslednji dodati oglas: Apartmani 4 Mornara, Kamenari
Jezik: Montenegro English
Moj izbor | 0

Opština: Tivat

Tivat se nalazi u centralnom dijelu bokokotorskog zaliva,na jugozapadnim padinama brda poluostrva Vrmac (765m). Nasuprot se proteže tivatski zaliv koji ujedno predstavlja i najveći od četiri zaliva u Boki Kotorskoj.Tivatski zaliv s krtoljskim arhipaelagom osvaja svakog posjetioca.

Administrativni centar je grad Tivat.

Osnovne informacije:

Administrativni centar: Tivat
Poštanski broj: 85320
Pozivni broj: +382 (0)32
Registarska oznaka: TV
Stanovništvo: 15 000
Površina: 46 km²

Zvanična internet prezentacija:
www.opstinativat.com
Turistička organizacija Tivat:
www.tivat.travel

Mjesta u opštini, Tivat

Tivat,   Donja Lastva,   Lepetani,   Krtole,   Krašići,   Radovići,  
Šta raditi, Tivat

Šta posjetiti
Posjetite opštinu Tivat

Duž obale Tivta nižu se male atraktivne lučice,uvale i brojne plaže. Tivat se kao grad počeo razvijati tek krajem XIX v. kad je osnovana vojno pomorska luka Arsenal na čijem mjestu se danas nalazi najljepša marina za mega jahte u ovom dijelu Evrope – Porto Montenegro. Svojim položajem u bokokotorskom zalivu, uvalama, sa poluostrvom Prevlaka i ostrvom Sveti Marko i sa svojom poznatom plažom Pržna, Tivat je upisan u turističke karte kao atraktivna turistička destinacija.

Prevlaka (Ostrvo cvijeća) je malo ostrvo ovalnog oblika, oko 300 m dugo. Ono što ovo ostrvo u istorijskom smislu čini atraktivnim jeste kompleks - ostaci Manastira Sv. Arhanđela Mihaila na čijoj se obnovi još uvijek radi. Ostrvo Sveti Marko (Stradioti) nalazi se zapadno od Ostrva cvijeća. Naziv Stradioti dolazi otuda što je u doba Mlečana na njemu bio logor mletačkih vojnika grčkog porjekla (stradiotes - vojnik). Nekada je bilo atraktivno po turističkom naselju "Sveti Marko", a predstavljalo je jedno od najboljih u lancu klubova "Mediteranee" iz Pariza. Danas je van turističke funkcije.

Ono što je interesantno sa turističkog aspekta i za ljubitelje posmatranja ptica jeste da na području Solila boravi ptica flamingos ili plamenac koja je vrlo rijetka ptica, dok ptica mali kormoran (sendag), jedna od najugroženijih ptica u Evropi, slijeće i na ovo stanište. Prema Master - planu razvoja turizma (regija Boke Kotorske) planirano je da se tivatska Solila postepeno pretvore u ornitološki park.

Pješačenjem putevima Vrmca uživate u ljepoti netaknute prirode, brojnih biljnih vrsta i istovremeno u ljepoti seoske arhitekture koja otkriva graditeljsko umijeće nekadašnjih stanovnika Vrmca. Najviši vrhovi su: Sveti Ilija 785 m, Velji vrh 712 m, Čisti vrh 616 m, Popova glava 584 m, Sveti Vid 440 m.

Gornja Lastva nalazi se u zaleđu Tivta, na nadmorskoj visini od oko 300 m, na obroncima brda Vrmac. Ovo selo pominje se još u XIV v. i jedno je od rijetko očuvanih ruralnih cjelina te kao takvo privlači mnoge izletnike i turiste.

Pouzdan poslovni hosting
Smestaj u Srbiji. Privatni i hotelski smestaj Srbija, smestaj na selu i u kampovima Srbije, direktno od vlasnika
Apartmani Laban
Digital Monks Montenegro

Smještaj

Turizam

Servisi

Oglašavanje

Adresar

O nama

           
 
   
       
       
         
©2007-2012 Sva prava zadržana.