Poslednji dodati oglas: Apartmani 4 Mornara, Kamenari
Jezik: Montenegro English
Moj izbor | 0

Opština: Šavnik

Opština Šavnik se nalazi u sjevernom dijelu Crne Gore, u visoko-planinskoj zoni Dinarida.

Administrativni centar je grad Šavnik.

Osnovne informacije:

Administrativni centar: Šavnik
Poštanski broj: 81450
Pozivni broj: +382 (0)40
Registarska oznaka: ŠN
Stanovništvo: 3 000
Površina: 553 km²

Mjesta u opštini, Šavnik

Šavnik,  
Šta raditi, Šavnik

Šta posjetiti
Posjetite opštinu Šavnik

Vode šavničke opštine pripadaju slivu Crnog mora. Svi potoci, sve rijeke i rječice šalju svoju vodu Bukovicom odnosno Komarnicom rijeci Pivi i pune akumulaciju hidroelektrane Mratinje. U šavnickoj opštini ima pet rijeka: Tusinja, Bukovica, Bijela, Šavnik i Komarnica.

Najveći biser koji je priroda ovdje izgubila je rijeka Komarnica sa kanjonom Nevidio kojeg “niko nije vidio” do avgusta 1965. godine kada su ga osvojili planinari nikšićkog “Javorka”, dugačak je 4,5km, a širok od 2 do 3m i predstavlja izuzetnu turistička atrakciju .Visina kanjona je do 300m, a na zaravnima sa obje strane kanjona su dva najstarija drobnjačka sela Pošćenje i Duži. Ukupna dužina rijeke je 48km.

Od ukupno 20 durmitorskih jezera dva se nalaze u šavničkoj opštini; to su Pošćenska jezera ledničkog porijekla koja svojom živopisnom ljepotom čine selo Pošćenje jedno od najljepših sela u Crnoj Gori. Tu se nalazi i vodopad Skakavica koji sa visine od oko sedamdeset metara rasipa vodu reke Grabovice i uliva se u Komarnicu. U selu postoji više biciklističkih staza za danas popularni planinski biciklizam.Pored planinskog biciklizma ovaj predio vam dopušta da se rekreirate uz predivne pejzaže a sve to uz izvorsku vodu,domacu hranu i cist vazduh.Za ljubitelje adrenalina ovo mjesto je stvoreno za njih jer je juzna strana planine Durmitor pravi izazov za ljubitelje alpinizma.

Zbog izuzetnih prirodnih ljepota koje oduzimaju dah, šavnička opština nudi izvanredne mogućnosti za razvoj eko turizma pa tako i postoji nekoliko eko sela na teritoriji ove opštine.

Pouzdan poslovni hosting
Smestaj u Srbiji. Privatni i hotelski smestaj Srbija, smestaj na selu i u kampovima Srbije, direktno od vlasnika
Apartmani Laban
Digital Monks Montenegro

Smještaj

Turizam

Servisi

Oglašavanje

Adresar

O nama

           
 
   
       
       
         
©2007-2012 Sva prava zadržana.