Poslednji dodati oglas: Apartmani 4 Mornara, Kamenari
Jezik: Montenegro English
Moj izbor | 0

Opština: Rožaje

Rožaje je gradić i opština na krajnjem sjeveroistoku Crne Gore.

Nalazi se na granici Crne Gore sa Srbijom i Kosovom i okružuju ga vrhovi planina Hajla, Mokra, Beleg, Sijenova, Ahmica, Turjak, Vlahovi i Krsača.

Osnovne informacije:

Administrativni centar: Rožaje
Poštanski broj: 84310
Pozivni broj: +382 (0)51
Registarska oznaka: RO
Stanovništvo: 25 000
Površina: 432 km²

Mjesta u opštini, Rožaje

Rožaje,  
Šta raditi, Rožaje

Šta posjetiti
Posjetite opštinu Rožaje

Po geografskom položaju, razvijenosti reljefa i nadmorskoj visini, ovo područje pripada kontinentalnom tipu klime sa izrazitim planinskim odlikama. Zbog visokih planina koje ga okružuju, rožajsko područje ima pomalo specifičnu, modifikovanu planinsku klimu—mali broj dana sa vjetrovima smanjene jačine, smanjenu oblačnost i rijetku maglovitost. U centralnom dijelu je relativno mala količina padavina, ali na visokim planinama (Hajla, Žljeb, Štedim i dr.) izručuju se velike količine vodenog taloga i sniježni pokrivač koji se dugo zadržava.

Hajla, Zljeb, Mokra gora, Krstaci, Turijak su planine koje okružuju Rožaje, smješteno u dolini koju dijeli rijeka Ibar. Rožaje je nalik selu, šćućuren u podnožju brda. Rožaje je relativno staro mjesto. Nastalo je na završetku nekadašnjih lednika, gdje se formiralo ljevkasto proširenje. Ima pretpostavki da su ljudi ovaj kraj naseljavali još prije nove ere. Pod sadašnjim nazivom Rožaje postoji još od 1585. godine.

Ovo je najšumovitiji dio Balkana. Divne, gotovo nepregledne šume bogate šumskim cvijećem, ljekovitim biljem zajedno sa mirisnim planinskim livadama čine da Rožaje u ljetnjim mjesecima djeluje izmišljeno za odmor i rekreaciju. Snažan utisak i nezaboravnu sliku na posjetioce zimi ostavljaju i okolne planine sa debelim snježnim pokrivačima, skijaškim terenima, žičarama i gotovo svim drugim što je potrebno za ugodan boravak.

Pouzdan poslovni hosting
Smestaj u Srbiji. Privatni i hotelski smestaj Srbija, smestaj na selu i u kampovima Srbije, direktno od vlasnika
Apartmani Laban
Digital Monks Montenegro

Smještaj

Turizam

Servisi

Oglašavanje

Adresar

O nama

           
 
   
       
       
         
©2007-2012 Sva prava zadržana.