Poslednji dodati oglas: Apartmani 4 Mornara, Kamenari
Jezik: Montenegro English
Moj izbor | 0

Opština: Podgorica

Podgorica se nalazi u centralnom dijelu Crne Gore. Oblast je ispresjecana rijekama, a sam grad se nalazi 15 km sjeverno od Skadarskog jezera. Rijeke Morača i Ribnica teku kroz grad, dok u blizini protiču Zeta, Cijevna, i Sitnica . Kroz tunel Sozina, Jadransko more je na svega pola sata vožnje.

Administrativni centar je grad Podgorica.

Osnovne informacije:

Administrativni centar: Podgorica
Poštanski broj: 81000
Pozivni broj: +382 (0)20
Registarska oznaka: PG
Stanovništvo: 150 000
Površina: 1450 km²

Zvanična internet prezentacija:
www.podgorica.me
Turistička organizacija Podgorica:
www.podgorica.travel

Mjesta u opštini, Podgorica

Podgorica,   Vranjina,   Golubovci,   Tuzi,  
Šta raditi, Podgorica
Šta posjetiti
Posjetite opštinu Podgorica

Ovaj prostor je još od davnina bio veoma pogodan za formiranje ljudskih naselja. Zato su ovdje naselja postojala još u praistorijsko doba. Najstarija naselja: Medun (Meteon gr.) i Duklja (Doclea gr.) još iz II vijeka p.n.e.

Opština Podgorica se nalazi na raskrsnici nekoliko značajnih putnih pravaca koji se ovdje slivaju dolinama rijeke Zete, Morače i Cijevne, u kotlini Skadarskog jezera i u blizini Jadranskog mora, u plodnoj ravnici sa povoljnim klimatskim uslovima.

Upravo između Morače i Cijevne, zbog povoljnih klimatskih uslova Ćemovskog polja, nalazi se najveći i najljepši vinograd u Evropi sa površinom većom od 2000 hektara u kojem dominiraju dvije autohtone crnogorske sorte grožđa “Vranac” i “Krstač”.

Na teritoriji opštine Podgorica se nalazi i jedan od najznačajnijih turističkih resursa Crne Gore - Skadarsko jezero. Prirodni dragulj, ishodište više civilizacija, srednjovjekovno duhovno i kulturno središte. Bogatstvo flore i faune, fenomen kriptodepresije, stanište rijetkih i ugroženih vrsta ptica, čini ga jedinstvenim u regionu, pa i šire. Posjetiocima pruža mnoga zadovoljstva. Pješačke staze, vožnja čunom ili brodom, biciklom, odmor na plaži, ostrvske crkve i manastiri...

O vjekovima istom ribarskom životu saznaćete puno i u centrima za posjetioce Nacionalnog parka na Vranjini, u Murićima i na Rijeci Crnojevića.

Pouzdan poslovni hosting
Smestaj u Srbiji. Privatni i hotelski smestaj Srbija, smestaj na selu i u kampovima Srbije, direktno od vlasnika
Apartmani Laban
Digital Monks Montenegro

Smještaj

Turizam

Servisi

Oglašavanje

Adresar

O nama

           
 
   
       
       
         
©2007-2012 Sva prava zadržana.