Poslednji dodati oglas: Apartmani 4 Mornara, Kamenari
Jezik: Montenegro English
Moj izbor | 0

Opština: Plužine

Zagrljena planinskim masivima Durmitora, Volujaka i Maglića sa jedne strane, i grandioznim kanjonom Tare sa druge, smještena je opština Plužine. U srcu ovog područja nalazi se kanjon Pive sa Piskim jezerom, po čemu se čitava ova oblast zove Piva.

Administrativni centar je grad Plužine.

Osnovne informacije:

Administrativni centar: Plužine
Poštanski broj: 81435
Pozivni broj: +382 (0)40
Registarska oznaka:
Stanovništvo: 4 300
Površina: 855 km²

Mjesta u opštini, Plužine

Plužine,   Rudnice,   Brezna,   Trsa,   Crkvičko Polje,   Šćepan Polje,  
Šta raditi, Plužine

Šta posjetiti
Posjetite opštinu Plužine

Grandiozni kanjoni Tare, Pive, Komarnice i Sušice, Pivsko jezero, planinski masivi sa prozirnim jezerima (Trnovačko, Stabanjaska i Škrčka), idilična sela Pivske Planine, idealan su ambijent za avanturu, ali i za odmor.

Idealni uslovi za lov, ribolov, rafting Tarom, krstarenja Pivskim jezerom, planinarenje, pješačenje i brdski biciklizam, samo su dio onog što ovaj kraj ima da vam ponudi.. Uz sve to, pivska sela su bogom dana za razvoj eko i etno turizma, koji su posljednjih godina hit u Evropi. U tom smislu, posebno se može izdvojiti Crkvićko Polje, po mnogima jedno od najljepših sela u Crnoj Gori, za koje već pokazuju interesovanje međunarodne organizacije koje forsiraju ove vidove turizma.

Biser kojim se ne može pohvaliti nijedna evropska turistička destinacija, rijeka Tara sa svojim kanjonom, glavni je adut za razvoj turizma u plužinskoj opstini. Najdublji kanjon Evrope, a drugi po dubini na svijetu (poslije Kolorada), pravi je mamac za turiste željne avanture i uživanja u divljoj, netaknutoj prirodi. Najatraktivniji dio kanjona, u dužini od preko 20 kilometara, pripada upravo ovoj opštini.

Na teritoriji opštine Plužine nalazi se nekoliko izuzetno značajnih kulturno istorijskih spomenika. Najpoznatiji su Pivski Manastir, Soko Grad i Gradina.

Pouzdan poslovni hosting
Smestaj u Srbiji. Privatni i hotelski smestaj Srbija, smestaj na selu i u kampovima Srbije, direktno od vlasnika
Apartmani Laban
Digital Monks Montenegro

Smještaj

Turizam

Servisi

Oglašavanje

Adresar

O nama

           
 
   
       
       
         
©2007-2012 Sva prava zadržana.