Poslednji dodati oglas: Apartmani 4 Mornara, Kamenari
Jezik: Montenegro English
Moj izbor | 0

Opština: Plav

Opština Plav se nalazi u jugoistočnom dijelu Crne Gore, u podnožju gorostasnih Prokletija, na izvorištu rijeke Lim. Po prostoru spada u red opština srednje veličine, i zauzima proctor od 486 km².

Administrativni centar je grad Plav.

Osnovne informacije:

Administrativni centar: Plav
Poštanski broj: 84325
Pozivni broj: +382 (0)51
Registarska oznaka: PL
Stanovništvo: 13 900
Površina: 486 km²

Mjesta u opštini, Plav

Plav,   Gusinje,   Murino,  
Šta raditi, Plav

Šta posjetiti
Posjetite opštinu Plav

Plavsko jezero i rijeka Lim daju obrise dolini u kojoj su ova dva gradića Plav i Gusinje, okruženi obroncima prekrivenim šumom i livadama. Sve više je Plav privlačna destinacija za planinare, odakle i počinje njihova avantura otkrivanja neistraženih Prokletija.

Plav je, kako se napominje u spisima, bio ime za cijelu regiju, i to po rimskom imperatoru Flaviusu (Phlavius) iz vremena kada je kraj pripadao rimskoj imperiji. Region je poznat i po kulama i stražarnicama iz osmanlijskog perioda, izgrađenim u 17. i 18. vijeku. Obiđite i džamije, crkve i manastire ovoga kraja. Gusinje je nadomak granice sa Albanijom, jugozapadno od Plava, na sastavku rijeka Grnčara i Vruje.

Po koncentraciji, stepenu komplementarnosti i atraktivnim prirodnim pojavama koje je moguce turistički valorizovati, područje plavske opštine je nesumnjivo najljepši i najvrijedniji planinski predio u Crnoj Gori, a vjerovatno i šire. Odlikuje se mozaičnošću i raznolikošću pejzaža, što omogućava upražnjavanje različitih oblika turizma (zimski, ljetnji, jezerski, planinski...), kao i bavljenje različitim sportskim i rekreativnim aktivnostima (smučanje, lov, ribolov, kajakaštvo, alpinizam, planinarenje, sportovi na vodi, rafting i sl.).

Pouzdan poslovni hosting
Smestaj u Srbiji. Privatni i hotelski smestaj Srbija, smestaj na selu i u kampovima Srbije, direktno od vlasnika
Apartmani Laban
Digital Monks Montenegro

Smještaj

Turizam

Servisi

Oglašavanje

Adresar

O nama

           
 
   
       
       
         
©2007-2012 Sva prava zadržana.