Poslednji dodati oglas: Apartmani 4 Mornara, Kamenari
Jezik: Montenegro English
Moj izbor | 0

Opština: Nikšić

Opština Nikšić obuhvata široko područje koje zauzima 2065 kilometara kvadratnih što ćini oko 15% teritorije čitave Crne Gore i najveća je opština u državi.

Granice šire okoline opštine se protežu od gornjeg toka rijeke Morače, rijekom Tarom, Gatačkim poljem do vrhova Orjena, obodima Pješivca i Bjelopavlićke ravni. Riječje o geografski najsloženijem području balkanskog poluostrva. Središnji dio opštine proteže se duž Nikšićkog polja u kojem je smješten i administrativni centar opštine Nikšić.

Osnovne informacije:

Administrativni centar: Nikšić
Poštanski broj: 81400
Pozivni broj: +382 (0)40
Registarska oznaka: NK
Stanovništvo: 90 000
Površina: 2065 km²

Zvanična internet prezentacija:
www.niksic.me

Mjesta u opštini, Nikšić

Nikšić,   Grahovo,   Vilusi,   Ozrinići,  
Šta raditi, Nikšić

Šta posjetiti
Posjetite opštinu Nikšić

Nikšićka opština pruža izvanredne uslove za bavljenje rekreativnim sportovima. Sam grad karakterišu povoljni geografski i klimatski preduslovi koji daju prostora za bavljenje ljetnjim i zimskim sportovima podjednako.

Obzirom na prisustvo visokih gora i popularnog ski centra Vučje, bavljenje skijanjem na ovom području je nešto što okupira veliku pažnju mladih. Postojanje jezera i interesantnih riječnih tokova s druge strane otvara priliku za bavljenje sportovima na vodi, ribolovom, i sličnim disciplinama.

Dominantan duhovni element nikšićke opštine svakako je manastir Ostrog. Riječ je o najljepšem crnogorskom manastiru koji važi za najbolje arhitektonski riješen sakralni objekat u zemlji. Uklesan gotovo vertikalno u stijene pod nazivom Ostrog ovo svetilište tokom godine okupi i po nekoliko stotina hiljada vjernika svih vjeroispovijesti. Manastirski kompleks čine Gornji i Donji manastir koji svaki za sebe priča neku lijepu priču iz crnogorske istorije.

U mnogim pećinama na području opštine Nikšić pronađeni su tragovi čovjeka iz praistorijskog perioda. Crvena stijena kod malog mjesta Petrovići jedno je od najvećih nalazišta iz perioda starijeg, srednjeg i mlađeg kamenog doba na području šireg balkanaskog poluostrva. Istraživanja sredinom XX vijeka dovela su do toga da u ovoj pećini, koja se izdiže iznad doline Trebješnice, istraživači otkriju trideset i jedan sloj raznih etapa razvitka ljudskog društva.

Pouzdan poslovni hosting
Smestaj u Srbiji. Privatni i hotelski smestaj Srbija, smestaj na selu i u kampovima Srbije, direktno od vlasnika
Apartmani Laban
Digital Monks Montenegro

Smještaj

Turizam

Servisi

Oglašavanje

Adresar

O nama

           
 
   
       
       
         
©2007-2012 Sva prava zadržana.