Poslednji dodati oglas: Apartmani 4 Mornara, Kamenari
Jezik: Montenegro English
Moj izbor | 0

Opština: Mojkovac

Na prostoru između planina Bjelasice i Sinjavine, i nacionalnih parkova Biogradska gora i Durmitor, na obali najljepše evropske rijeke Tare, nalazi se opština Mojkovac, oaza prirodnih ljepota.

Administrativni centar je grad Mojkovac koji se nalazi na nadmorskoj visini od 853 m.

Osnovne informacije:

Administrativni centar: Mojkovac
Poštanski broj: 84205
Pozivni broj: +382 (0)50
Registarska oznaka: MK
Stanovništvo: 11 000
Površina: 367 km²

Mjesta u opštini, Mojkovac

Mojkovac,  
Šta raditi, Mojkovac

Šta posjetiti
Posjetite opštinu Mojkovac

Opština Mojkovac obuhvata proširenu dolinu rijeke Tare, koja dijeli prostor opštine na približno dva jednaka dijela. Dolina Tare je kompozitnog karaktera: rjeđaju se klisure, kotline i djelovi kanjona. Od klisure koja se nalazi sjeverno od ušća Štitaričke rijeke pruža se mojkovačka kotlina, koja od Feratova Polja, preko Podbišća, Donjeg sela i Mojkovca prelazi u ravan Gornjih i Donjih Polja. Ukupna dužina kotline je 9 km, a širina 2,5 km.

Na relativno malom prostoru, možete upoznati jedinstvene pejzaže šuma i livada, planinskih vrhova niz čije se obronke pjenušaju čisti planinski potoci. Sela su pitoma, puna vrtova i voćnjaka, a planinska prostranstva izazov za ljubitelje prirode.

Kulturno-istorijsko nasleđe čine arheološki lokaliteti srednjovjekovnog Brskova, sakralni spomenici, moderni objekti, tradicionalne seoske kuće, katunska naselja...

Skoro milenijumsko trajanje na prostoru koji je samo priroda mogla da podari ostavilo je tragove materijalne i duhovne kulture. Sa tradicionalnim nasledjem i modernim dostignućima možete na svakom koraku osjetiti spontanu srdačnost domicilnog stanovništva, koje i te kako zna sresti, ugostiti, sprijateljiti se i ispratiti drage goste.

Od prirodnih ljepota u široj okolini opštine koje biste obavezno trebali posjetiti pomenućemo samo neke: NP Biogradska gora, Prošćenske planine, Zabojsko jezero, Brskovo, Bjelasica, Sinjajevina i naravno rijeka Tara – “suza Evrope”.

Pouzdan poslovni hosting
Smestaj u Srbiji. Privatni i hotelski smestaj Srbija, smestaj na selu i u kampovima Srbije, direktno od vlasnika
Apartmani Laban
Digital Monks Montenegro

Smještaj

Turizam

Servisi

Oglašavanje

Adresar

O nama

           
 
   
       
       
         
©2007-2012 Sva prava zadržana.