Poslednji dodati oglas: Apartmani 4 Mornara, Kamenari
Jezik: Montenegro English
Moj izbor | 0

Opština: Kotor

Kotorska opština obuhvata značajan dio Bokokotorskog zaliva sa zaleđem, poluostrvo Vrmac, jedan dio Grbaljskog polja (od plaže Trsteno do uvale Bigova), jugoistočno od zaliva, zajedno sa Donjim Grbljem koji izlazi na otvoreno more i njena ukupna površina iznosi 335 km².

Administrativni centar je grad Kotor.

Osnovne informacije:

Administrativni centar: Kotor
Poštanski broj: 85330
Pozivni broj: +382 (0)32
Registarska oznaka: KO
Stanovništvo: 23 000
Površina: 335 km²

Zvanična internet prezentacija:
www.opstinakotor.com
Turistička organizacija Kotora:
www.tokotor.me

Mjesta u opštini, Kotor

Kotor,   Dobrota,   Orahovac,   Perast,   Risan,   Morinj,   Kostanjica,   Škaljari,   Muo,   Prčanj,   Stoliv,   Bigova,   Strp,  
Šta raditi, Kotor

Šta posjetiti
Posjetite opštinu Kotor

Na teritoriji opštine Kotor se oduvijek živjelo. Smjenu civilizacija i kultura na njenoj teritoriji možemo pratiti od najranijih neolitskih artefekata u obliku različitih alatki i pribora, zatim crteža na zidovima pećina kao što su Lipci kod Risna, preko nalaza oružja u Maloj i Velikoj Grudi u Grbaljskom Polju, do nedovoljno istraženih kamenih grobnica najranijih zabilježenih stanovnika ovih krajeva - Ilira iz sredine trećeg vijeka stare ere pod kraljem Argonom i kraljicom Teutom, čiju su državu kasnije srušili i zauzeli Rimljani, sprovodeći u narednim vjekovima ubrzanu romanizaciju na svim poljima.

Dio Bokokotorskog zaliva koji pripada kotorskoj opštini se sastoji iz dva manja zaliva: Risanskog i Kotorskog, sa dužinom obale od 41 km. Prirodnu granicu predstavlja tjesnac Verige naspram kojeg se nalaze dva prelijepa ostrva: Gospa od Škrpjela i Sveti Marko, kao i stari grad Perast, tokom XVII i XVIII vijeka nadaleko čuven po brodogradnji i pomorstvu.

Na sjeveroistočnom kraju zaliva smješten je stari trgovački grad Kotor, sa svojom poznatom mediteranskom lukom i bedemima koji predstavljaju pravo čudo srednjevjekovne arhitekture. Upravo je Kotor sa svojom jedinstvenom arhitekturom, pod uticajem raznih religija i kultura naroda koji su vladali ovim gradom, najviše zaslužan za upis čitave regije (risanski i kotorski zaliv) na listu Svjetske kulturne baštine i stavljen pod zaštitu UNESKO-a 1979. godine.

Pouzdan poslovni hosting
Smestaj u Srbiji. Privatni i hotelski smestaj Srbija, smestaj na selu i u kampovima Srbije, direktno od vlasnika
Apartmani Laban
Digital Monks Montenegro

Smještaj

Turizam

Servisi

Oglašavanje

Adresar

O nama

           
 
   
       
       
         
©2007-2012 Sva prava zadržana.