Poslednji dodati oglas: Apartmani 4 Mornara, Kamenari
Jezik: Montenegro English
Moj izbor | 0

Opština: Andrijevica

Opština Andrijevica se nalazi u sjevero-istočnom dijelu Crne Gore. Okružena je visokim planinama:
Komovima, Bjelasicom i Prokletijama, koje čine prirodni okvir oko ove opštine. Pripada pograničnim opštinama, jer sa susjednom Albanijom ima 25 km granice.

Administrativni centar je grad Andrijevica.

Osnovne informacije:

Administrativni centar: Andrijevica
Poštanski broj: 84320
Pozivni broj: +382 (0)51
Registarska oznaka: AN
Stanovništvo: 5 800
Površina: 340 km²

Zvanična internet prezentacija:
www.andrijevica.me

Mjesta u opštini, Andrijevica

Šta raditi, Andrijevica
Šta posjetiti
Posjetite opštinu Andrijevica:
Opštinski centar Andrijevica je relativno mlado naselje, jer njeni prvi začeci počinju tek sredinom XIX vijeka, međutim, prostor opštine Andrijevica bio društveno ekonomski aktivan počev od najstarijih vremena.

Arheološkim ispitivanjima Zavoda za zaštitu spomenika sa Cetinja 1956. godine, ustanovljeno je da tragovi materijalne kulture iz doba neolita postoje u beranskoj kotlini. Sem toga pronađeni su i tragovi ilirske materijalne kulture, pa se može pretpostaviti da je i okolina Andrijevice bila ekumenski prostor svih starih naroda. Otkriveni su i brojni lokaliteti rimskih naseobina ne samo u beranskoj kotlini gdje je postojao rimski grad Municipium, već i u okolini Andrijevice. Na rimskim nekropolama nađeno je više spomenika. Naročito je dobro očuvan spomenik u selu Zabrđu ispod Žoljevice.

Jugozapadno od Andrijevice, na daljini od 1 km, u selu Božiću nalazi se uzvišenje Grace, gdje u Srednjem vijeku postojala tvrđava – grad što i samo ime kaže. I danas je primijetan prostor gdje je bila tvrđava koja je imala strategijski značaj na raskrsnici puteva uz rijeku Lim i njenu pritoku Zlorečicu. Ovi putevi su bili sastavni dio glavnog puta između stare Raške i Zete.

Polazeći od ekoloških,zdravstvenih,estetkih,sportsko-rekreativnih,ekonomskih i saobraćajnih karakteristika i relevantnih prirodnih i antropogenih faktora, došlo se do zaključka da ovo područje ima veoma povoljne uslove za razvoj planinskog turizma. Mogući su razni tipovi planinskog turizma kao što su sportsko-rekreativni, zdravstveni, katunski, lovni i dr. Za sada su u razvoju planinarenje na Komovima, sportski ribolov i lov, kao i splavarenje rijekom Lim.
Pouzdan poslovni hosting
Smestaj u Srbiji. Privatni i hotelski smestaj Srbija, smestaj na selu i u kampovima Srbije, direktno od vlasnika
Apartmani Laban
Digital Monks Montenegro

Smještaj

Turizam

Servisi

Oglašavanje

Adresar

O nama

           
 
   
       
       
         
©2007-2012 Sva prava zadržana.